Випуски журналу

Гімнаст Ковтун та шпажистка Максименко – найкращі спортсмени квітня в Україні

Опубліковано: 2024-05-02 16:57:43

Національний олімпійський комітет України назвав лауреатів минулого місяця в українському спорті. Найкращим спортсменом України у квітні визнано гімнаста Іллю Ковтуна. Фехтувальниця Анна Максименко стала найкращою юною спортсменкою місяця.

Нагадаємо, Ковтун став триразовим чемпіоном Європи на континентальній першості зі спортивної гімнастики, яка нещодавно відбулася в італійському Ріміні. Спочатку він завоював дві індивідуальні золоті медалі у вправах на паралельних брусах та перекладині, а потім у складі збірної України став чемпіоном Європи у командному багатоборстві.

16-річна Максименко, чинна чемпіонка Європи, 16 квітня здобула золоту медаль на чемпіонаті світу-2024 з фехтування серед кадетів та юніорів у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.

Особисті наставники Іллі та Анни, Ірина Горбачева (Надюк) та Андрій Орліковський, отримають нагороди, відповідно, “Кращому тренеру” та “Кращому тренеру юного спортсмена” за квітень 2024 року.

Також за підготовку Ковтуна преміюватимуть Українську федерацію гімнастики та Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство “Україна”.







Flag Counter