Випуски журналу

Федерація фехтування України подала позов до Спортивного арбітражного суду на FIE

Опубліковано: 2023-12-28 14:35:13

Федерація фехтування України (ФФУ) подала позов до Спортивного арбітражного суду (CAS) на Міжнародну федерацію фехтування (FIE). ФФУ оскаржуватиме рішення дисциплінарного комітету, який відмовився розглядати скаргу з приводу виключення російської федерації фехтування зі складу FIE.

“15 червня 2023 року ФФУ подала дисциплінарну скаргу до FIE з вимогою позбавити російську федерацію фехтування членства у Міжнародній федерації фехтування за численні грубі порушення положень Статутів FIE, Етичного Кодексу FIE, а також розпоряджень Олімпійської Харті”.

“Нехтуючи принципами міжнародного права, на виконання наказів російської влади російська федерація фехтування створила нелегітимні осередки фехтування в так званих “донецькій народній республіці”, “луганській народній республіці”, Республіці Крим і місті севастополь, які до сьогоднішнього дня. , мабуть, нівелюють ідеї олімпізму і підривають фундаментальні засади міжнародного спорту”.

“Неправомірна відмова дисциплінарного трибуналу FIE розглядати дисциплінарну скаргу ФФУ є черговим проявом бездіяльності Міжнародної федерації фехтування та небажання захищати базові основи діяльності світової фехтувальної спільноти”, – йдеться у повідомленні ФФУ.

Навесні 2023 року FIE однією з перших федерацій вирішила зняти бан із російських та білоруських спортсменів та допустити їх до участі у міжнародних змаганнях. Пізніше Міжнародний олімпійський комітет приймав до уваги це рішення, допускаючи атлетів із країн-агресорів до Олімпіади.







Flag Counter