Випуски журналу

У військових навчальних закладах Польщі учетверо збільшено кількість місць

Опубліковано: 2023-06-26 18:46:19

«Ми збільшили кількість місць у військових вишах більш ніж у чотири рази, а також збільшили видатки. Сьогодні понад 430 офіцерів отримали офіцерські звання у Вроцлавській академії сухопутних військ — я впевнений, що вони відмінно виконуватимуть завдання для безпеки Батьківщини», — сказав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у Вроцлаві.

У суботу, 24 червня, у Вроцлаві очільник Міноборони взяв участь у випуску офіцерів Вроцлавської академії сухопутних військ. У своїй промові з цього приводу Блащак підкреслив, що понад 430 офіцерів, які отримали підвищення, «добре підготовлені служити у Війську Польському, командувати, нести відповідальність за своїх підлеглих».

«Військо Польське зростає. Сьогодні понад 430 офіцерів отримали перші офіцерські звання, більшість із них — випускники денної форми навчання в Академії сухопутних військ, а також випускники офіцерських курсів, організованих у багатьох частинах Війська Польського, зокрема Тероборони», — сказав міністр, наголошуючи на необхідності збільшення чисельності польської армії.

Як додав він, «можна сказати, що у 2015 році на першому курсі військових навчань у всіх чотирьох військових університетах було менше місць, ніж зараз тут, у Вроцлавській академії сухопутних військ». «Ми збільшили кількість місць у військових університетах більш ніж у чотири рази. (...) Ми також збільшили фінансові видатки, пов’язані з розширенням військових університетів. Наша мета полягає в тому, щоб Військо Польське мало щонайменше 300 тисяч вояків», — підкреслив міністр оборони Польщі.

Джерело: https://galinfo.com.ua/news/u_viyskovyh_navchalnyh_zakladah_polshchi_uchetvero_zbilsheno_kilkist_mists_401452.html







Flag Counter