Випуски журналу

Полозюк – про бронзу на Гран-прі в Турині: Ця медаль дуже багато для мене означає

Опубліковано: 2023-02-21 13:07:07

Українська фехтувальниця Аліна Полозюк прокоментувала свою бронзову медаль на Гран-прі FIE Trofeo Inalpi, який пройшов у Турині.

“Після першого бою мені було вже не так страшно. Я пам’ятала фразу про те, що повинна розірвати кожного, що повинна завдавати різних уколів і вигравати. Моя наставниця Лариса Павленко була на зв’язку зі мною весь день, після кожного бою ми телефонували, розбирали помилки, готували тактику на наступні поєдинки”.

“Я тільки рік тому закінчила виступ у юніорах. Ця медаль означає дуже багато для мене. Це такий поштовх! Це дало розуміння, що можна виграти у кожного, що потрібно працювати і що моя праця винагороджується. На цих змаганнях я дуже добре володіла собою, знайшла необхідну “золоту середину”. Хочу, щоб у майбутньому я теж могла підніматися на п’єдестал інших змагань”.

Нагадаємо, що у півфіналі українка поступилася чинній чемпіонці світу Ізаорі Тібюс із Франції (6:15). Під час турніру Аліна перемогла чотирьох суперниць, у тому числі й олімпійську чемпіонку Токіо та лідера світового рейтингу американку Лі Кіфер.

«Бронза» Гран-прі у Турині стала історичною для української команди. Раніше ніколи українцям не вдавалося здобувати медалі в особистій першості рапіри на змаганнях рівня Гран-прі чи Кубку.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/fencing/polozyuk-pro-bronzu-na-gran-pri-v-turini-tsya-medal/







Flag Counter