Випуски журналу

Володимир Кличко: Поточне життя у столиці зараз здається нормальним. А зовсім недавно місто було порожнім

Опубліковано: 2022-07-27 17:27:18

Екс-чемпіон світу у хевівейті Володимир Кличко розповів британському журналісту Пірсу Моргану про своє сприйняття війни в Україні.

«Насамперед, я хочу сказати спасибі, містере Морган. Ви приїхали сюди, хоча не всі ухвалюють таке рішення. Ви повинні розуміти, що це може бути ваша остання подорож. Ви не в безпеці, коли ви перебуваєте на українській землі через російське вторгнення. Навіть якщо вони не тут, а на півдні та сході, де бої продовжуються. Але зовсім недавно, як і вчора, ми могли чути звуки артилерійських вибухів, бачити смерть, бачити руйнування, бачити будинки та житлові будинки у вогні».

«Мирні жителі, діти, підлітки замучені, убиті. Вони лежали землі вже не менше 10 днів, видно було, що ці тіла лежать там давно. Це те, що неможливо прийняти у вашому розумі. Я ніколи не був на війні. Я ніколи не бачив стільки мерців відразу. Це просто змушує вас відчувати, що вам сниться поганий сон.

«Поточне життя у столиці зараз здається нормальним. А зовсім недавно місто було порожнім. Місто, в якому до війни було 5 мільйонів людей, на початку березня раптом спорожніло. Порожньо, ні машин, ні людей, ні життя».

«Те, що було під Києвом, це все жахливо. Ваш розум не може насправді працювати через це, тому що це просто нелюдяно. Ви бачите сплющені танками машини, ви бачите сплющені тіла у машині. Ви бачите людей, що стоять на колінах зі зв’язаними за спиною руками. Підлітків, яких розстріляли пострілом у голову. Ви бачите тіла всюди між будинками, на вулицях… всюди. Також шокують руйнування, які були всюди по всьому місту».

Раніше Володимир Кличко розповів про варіанти припинення війни в Україні.

Україна бореться проти повномасштабної російської агресії 154-й день.

Джерело: https://sportarena.com/uk/boxing/volodimir-klichko-potochne-zhittya-u-stolitsi-zaraz/







Flag Counter