Випуски журналу

Стаховський: Ми 8 років намагалися повірити, що в росії дуже багато адекватних людей – про це треба забути

Опубліковано: 2022-05-19 16:12:48

Колишня перша ракетка України Сергій Стаховський висловився про своє ставлення до народу країни-окупанта – росії. Український спортсмен наголосив, що в росії немає адекватних людей, які готові щось зробити за свою громадянську позицію.


“Руйнування, вбивства, тіла – це не зітреться з моєї пам’яті, думаю, ніколи. Але так само коли ти приїжджаєш до Харкова і бачиш ці руйнування. Насправді, далеко не треба їздити. Якщо по житомирській трасі виїжджати з Києва, то все ще дуже гарно видно”.

“Це виглядає, як апокаліпсис. Тому у мене немає жодних вагань з приводу того, що собою представляє росія, що собою, на жаль, представляють росіяни, здебільшого. Тут не може бути ні в кого ілюзій”.

“Якщо ми 8 років намагалися повірити, що в росії дуже багато адекватних людей, які не дозволять жодної війни, які намагаються навпаки все це владнати, то про це треба забути. Немає в росії адекватних людей, які готові за свою позицію щось зробити. Вони або вбиті, або сидять. А решта не готова на жодні кроки. Тому, насправді, ми сам на сам з росіянами”.

“Це може звучати брутально, але я засуджую кожного з них. Це буде колективна відповідальність. І все одно де вони живуть. Якщо вони живуть в іншій країні і у них інший паспорт – гаразд. Тільки не треба вписуватися за росію і жалітися на те, що росіян зараз погано сприймають. Росіян інакше сприймати й не можуть через те, що вони роблять”.

“Думаю, достатньо є інформації в інтернеті, СБУ багато записів перехоплень викладало, де росіяни кажуть, що все правильно, що треба українців вбивати. Це, на жаль, і є суттю росії. Нам потрібно розуміти, що наступні 40 років, поки там це покоління не вигине, поки не народиться нове, яке, можливо, хотітиме примирення і нормального життя, а ми не знаємо, чи воно буде цього хотіти, то у нас не буде спокою на кордоні”.


З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Стаховський перебував у територіальній обороні Києва. У квітні Сергій залишив Україну, але продовжує матеріально підтримувати українську армію.

Кар’єру тенісиста Стаховський завершив у січні. Українець виграв вісім турнірів ATP і піднімався в топ-40 світового рейтингу.

Джерело: https://sportarena.com/uk/tennis/stahovskij-mi-8-rokiv-namagalisya-poviriti-shho-v/







Flag Counter