Випуски журналу

Спортсмен із Золочева виграв історичні золоті медалі на Дефлімпіаді-2021

Опубліковано: 2022-05-10 14:32:32

Попри війну українські спортсмени продовжують захищати честь своєї країни на різноманітних змаганнях, зокрема на Дефлімпіаді-2021, яка цими днями проходить у бразильському Кашіас-ду-Сулі.

За підсумками семи днів змагань (станом на 8 травня) національна дефлімпійська збірна команда України виборола 39 золотих, 16 срібних та 22 бронзових, у сумі – 77 медалей, що є найкращим показником серед всіх країн-учасниць. Дві золоті медалі у скарбничку збірної поклав уродженець Золочева Максим Овчаренко, який здобув нагороди у змаганнях з настільного тенісу. Спочатку наш земляк виборов медаль у командній першості, а потім у змішаній парі разом з Роксоланою Будник.

– Я насамперед хочу присвятити це золото нашим захисникам, які зараз боронять нашу землю, – сказав після перемоги у змішаному турнірі Максим Овчаренко.

Наразі 18-річний Максим займається настільним тенісом у Полтаві, куди переїхав кілька років тому із Золочева. Про це «Слобідському краю» розповів місцевий тренер з настільного тенісу Олександр Шопен.

– Багато людей доклали зусиль, аби Максим став хорошим спортсменом, втім зробив з нього тенісиста його перший тренер, мій вихованець Олег Ківіренко. Максим народився та живе у Золочеві. Він багато разів був чемпіоном колишнього Золочівського району. Потім, кілька років тому, його у Полтаву запросив нинішній головний тренер дефлімпійської збірної України з настільного тенісу Микола Закладний. У Полтаві він продовжував прогресувати, згодом потрапив у збірну, кольори якої наразі захищає на змаганнях в Бразилії, – розповідає Олександр Шопен.

За його словами, через війну Максим міг не потрапити на Дефлімпіаду-2021.

– Через війну були шалені проблеми з оформленням закордонного паспорта, але ми все ж таки встигли застрибнути в останній вагон, – каже Олександр Шопен. – Максим наразі перебуває в дуже хорошій формі, тому не дивно, що він вже взяв два золота. Звісно, це найголовніші медалі в його кар’єрі. Скажу більше, в історії українського настільного тенісу дефлімпійських чемпіонів ще не було.

Сьогодні, 9 травня, Максим виступає у парних чоловічих змаганнях, де, за словами Олександра Шопена, у хлопця дуже хороші шанси. Також Максима ще чекає виступ в особистому турнірі.

Джерело: https://www.slk.kh.ua/news/sport/sportsmen-iz-zoloceva-vigrav-istoricni-zoloti-medali-na-deflimpiadi-2021.html







Flag Counter