Випуски журналу

Магучіх: Звичайно, я заслуговую на звання найкращої легкоатлетки світу

Опубліковано: 2024-10-22 16:23:18

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх розповіла про свою номінацію на нагороду від World Athletics. Також українка поділилася планами подальшої кар’єри.

“Звичайно, заслуговую. Я вже не вперше номінована на цю нагороду. Крім того, була спортсменкою року за версією Europian Athletics у номінації Rising star, тому не вистачає звання найкращої у світі. Приємно, що мене номінували. Я продемонструвала справді хороший результат: стала олімпійською чемпіонкою, побила світовий рекорд — тому це логічно”.

“Насправді це просто моя улюблена справа. Я займаюся стрибками, й мені це подобається. Хочу вдосконалюватися, демонструвати гарні результати, щоб гідно представляти нашу країну на міжнародному рівні”.

“Хочу взяти участь у ще двох олімпіадах. Ясна річ, планую виграти медаль у кожній, але поки що говорити рано, адже до цього ще довго”.

Нагадаємо, Ярослава номінована на звання найкращої легкоатлетки світу з небігових дисциплін 2024 року. Її конкурентками за приз від World Athletics стали Валері Оллман (США), Тара Девіс-Вудхол (США), Ніна Кеннеді (Австралія) та Тіам Нафіссату (Бельгія).

Ярослава Магучіх визнавалася найкращою спортсменкою України за підсумками червня, серпня та вересня. Також Ярослава була визнана найкращою спортсменкою України 2023 року.

На Олімпійських іграх-2024 Магучіх здобула золото у стрибках у висоту, підкоривши планку на висоті 2,00 м.

Також 7 липня Магучіх побила світовий рекорд зі стрибків у висоту, який тримався з 1987 року – Ярослава взяла висоту 2,10 м на етапі Діамантової ліги в Парижі.

Джерело: lb.ua







Flag Counter