Випуски журналу

Весь жіночий футзал чекав на свій перший чемпіонат світу

Опубліковано: 2024-10-16 16:35:00

Граючий тренер жіночої збірної України з футзалу Юлія Титова розповіла про старт синьо-жовтих у кваліфікації до чемпіонату світу-2025.

“Ми довго чекали. Весь жіночий футзал чекав. У чоловіків цього року був десятий чемпіонат світу. У жінок не було жодного. Коли дивишся, як чоловіки грають, запитуєш: ти ж теж граєш у футзал – а чому жіночої збірної немає на чемпіонаті світу? Також це стосується Ліги чемпіонів”.

“ФІФА, бачите, піддалися, і ось зробили перший чемпіонат світу, який вже буде офіційним. Звичайно, всі на ньому хочуть зіграти, занести себе в історію. Але спочатку треба вийти туди, і це буде дуже важко”.

“У тих спортсменок, хто грає в Європі, вже розпочався чемпіонат, а ті, хто в Україні, зіграли лише один матч у Кубку. Тому був дисбаланс невеликий”.

“Останній збір у нас був у березні в Італії. У вересні ми мали грати товариський матч зі Швецією, але чи вони відмовилися, чи щось трапилося, і ми скасували цей збір взагалі. Тому максимально швидко відбулася підготовка. Без товариських матчів. Уся увага була до хлопців. У них місяць був збір, вони готувалися та грали”.

“Рівень і клас України має бути вищим за команди, які випали нам у групі. Не так у них багато часу пройшло, як у нас. Основні гравці України вже давно грають разом. Буде складно, бо ми давно не збиралися, і не було товариських ігор. Але у нас трохи вище індивідуальний клас гравців, і якщо ми гратимемо у наш швидкий футзал, то все буде добре”.

“У цих команд деякі гравці – з великого футболу. У них велике бажання, і вони дуже нав’язують силову боротьбу, не поступаються взагалі. Але цих команд не треба боятися. Побоюватися – так. Ми всі команди поважаємо, але в жодному разі не боїмося” “.

Жіноча збірна України з футзалу зіграє у групі 3 відбору. Синьо-жовті зіграють із Францією (16 жовтня), Північною Ірландією (17 жовтня) та Чехією (19 жовтня). Міні-турнір пройде у Чехії.

В еліт-раунд відбору вийде переможець групи. Початок зустрічі з Францією у середу – о 17:00.

Джерело: Суспільне Спорт







Flag Counter