Випуски журналу

Кавендіш завершить професійну кар’єру у велоспорті 10 листопада у Сінгапурі

Опубліковано: 2024-10-11 13:55:35

Знаменитий британський велогонщик Марк Кавендіш завершить професійну кар’єру 10 листопада.

“Manx Missile” візьме участь у виставковій гонці Тур де Франс Критеріум у Сінгапурі, яка пройде 9 та 10 листопада. Організатори анонсували участь в івенті також чемпіонів “Великої петлі” легендарних Кріса Фрума, Вінченцо Нібалі та чотириразового переможця Ла Вуельти Пріможа Роглича.

39-річний Кавендіш здобув 165 перемог на професійному рівні на велошосе. Серед них – титул чемпіона світу-2011, перемога на монументі Мілан – Сан-Ремо, перемоги на етапах всіх трьох гранд-турів. У його послужному списку – дві майки найкращого спринтера Тур де Франс.

У 2024 році Марк побив рекорд легендарного Едді Меркса за кількістю перемог на етапах Тур де Франс. Британець став одноосібним лідером за цим показником з 35-ма перемогами.

Спринтер досі не повідомляв про плани на наступний сезон. Марк розкрив, що не планує виступати більше на Тур де Франс, проте продовження кар’єри залишалося під питанням. Також повідомлялося, що Кавендіш розглядає декілька варіантів своєї подальшої діяльності, серед яких – адміністративна чи представницька посада у його нинішній команді Astana Qazaqstan Team.

Джерело: BBC







Flag Counter