Випуски журналу

«Подолав з високою ампутацією 35 кілометрів». Офіцер Віктор Шевченко — про силу духу воїнів ССО

Опубліковано: 2024-09-19 17:21:00

14 вересня у Києві на території Виставкового центру відбувся «Забіг свободи» на підтримку звільнення українців, військовослужбовців і цивільних, з російського полону. До акції, ініціаторами якої виступили студенти Київської школи економіки та американський історик, професор Єльського університету, амбасадор UNITED24 та великий друг України Тімоті Снайдер, долучилася майже тисяча людей. Військові Збройних сил України і ветерани долали дистанцію у п’ять та десять кілометрів. А ще захід відвідали ті, хто пережили полон, а також матері, дружини й діти, які чекають на повернення своїх близьких із неволі…

Серед учасників забігу був і один із керівників Центру рекрутингу Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Шевченко — колишній юрист, громадський діяч та учасник АТО, який наразі займається комплексною роботою з підбору кандидатів до елітного роду військ ЗСУ, а ще чимало часу присвячує проблемі реабілітації військових через заняття спортом і має, між іншим, у цьому напрямку серйозні напрацювання.

— Такі події дуже важливі з точки зору підтримки рідних наших співвітчизників, яких агресор утримує у полоні у наджорстких умовах, — каже Віктор Шевченко. — Ось і зараз ми з побратимами і колегами-ветеранами скористалися можливістю поспілкуватися з батьками і дружинами наших героїв, сказати кілька обнадійливих слів, а ще — в черговий раз звернути увагу спільноти на проблему звільнення українських полонених.







Flag Counter