Випуски журналу

Красюк: Поляки відзначили річницю перемоги Усика над Гловацкі, чекатимемо офіційних вибачень та компенсацій

Опубліковано: 2024-09-18 17:16:55

Олександр Красюк, промоутер чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями WBO/WBA/IBO/WBC Олександра Усика, розкрив подробиці затримання українського боксера в аеропорту Кракова.

“Як поляки відзначили річницю перемоги Усика над Гловацкі. Олександр разом зі своїм другом (теж Олександром) вилітали рейсом FR2777 RyanAir з Кракова в Салоніки, перед цим проїхавши понад 11 годин з Києва до Кракова автомобілем і трохи втомилися. Усик мав “priority” чергу на посадку, а його товариш – загальну чергу. Очікуючи бординг, товариш Олександра заснув на сидіннях у зоні очікування. Із цього все і почалося”.

“Співробітники авіакомпанії якимось дивним чином встановили стан іншого Олександра як глибоке алкогольне сп’яніння і не дозволили пройти на рейс. Усик почав з’ясовувати причини недопуску зі співробітниками RyanAir, проте вони відмовилися давати пояснення, викликавши поліцію. Після появи офіцерів співробітники авіакомпанії вказали на другого Олександра і пояснили свої висновки щодо недопуску на рейс. Поліція попросила його пройти з ними для встановлення факту та оформлення документів”.

“Усик твердо заявив, що не залишить свого друга, не полетить без нього і не збирається залишати зону посадки до появи представників української дипломатії. На що поліцейські пригрозили затриманням та одяганням наручників. Тоді Усик простяг руки… І поліцейський одяг наручники на зап’ястя. І тільки на нього, бо, як видно на відео, знятому кимось із пасажирів, інший Олександр йде без кайданків і тримає в руці дорожню сумку”.

“У місцевому приміщенні поліції другому Олександру запропонували пройти “драггер”, який показав вміст алкоголю, еквівалентний одній пляшці пива. Після цього між поліцейськими та співробітниками авіакомпанії відбулася неприємна розмова, проте вже було пізно”.







Flag Counter