Випуски журналу

Крулько: Прима вже починає готуватися до тренерської роботи, Блашко та Юлія Городна вирішили взяти паузу у тренуваннях

Опубліковано: 2024-08-29 17:23:30

Президент Федерації біатлону України Іван Крулько розповів про причини відсутності Артема Прими, Дар’ї Блашко та Юлії Городної на літньому чемпіонаті світу-2024, який пройшов в естонському Отепі.

“По Артему Примі – він виявив бажання призупинити активні виступи на міжнародних стартах. Звісно, ​​Артем виступатиме на чемпіонатах України, але вже зараз починає готуватися до тренерської роботи”.

“Я вважаю, що Артем максимально віддав команді все, що міг – це чудовий спортсмен із класними людськими якостями, і, безумовно, ми розраховуємо на нього у нашій біатлонній родині. Наприкінці минулого сезону у мене була з ним довга розмова, і Артем особисто вважає, що може зараз займати місце тих молодих спортсменів, які можуть працювати на перспективу”.

“Щодо двох дівчат. Дар’я Блашко не тренувалася з командою – є особисті причини, чому вона прийняла таке рішення. Якщо колись вона захоче відновити активні тренування – наші двері завжди відчинені, і все залежатиме тільки від неї. Але зараз першим пріоритетом для неї є особисте життя, а не спорт”.

“На Юлію Городну ми розраховували, але вона теж вирішила поки що взяти паузу у спорті. Хоча ми бачили в ній перспективу, і у Юлії були всі шанси працювати з основною командою цього сезону”.

“Ми, звичайно, можемо переконувати спортсменів, але якщо людина не має бажання, то потрібно відкривати дорогу тим, у кого є бажання. Мотивацію і умови для тренувань ми можемо створювати і робитимемо. Але змушувати когось до тренувань ми не будемо”.

Навесні Крулько повідомляв, що Прима роздумує про завершення спортивної кар’єри. До жіночої збірної на новий сезон не увійшла Дар’я Блашко, яка зосередиться на вирішенні проблем із здоров’ям.

На літньому чемпіонаті світу-2024 Україна виборола шість медалей. У чоловічому суперспринті Дмитро Підручний став чемпіоном, а Артем Тищенко срібним призером. У спринті серед юніорок Вікторія Хвостенко та Олена Городна завоювали відповідно срібло та бронзу. А Віталій Мандзин завоював два золота у спринті та гонці переслідування серед юніорів.







Flag Counter