Випуски журналу

Паралімпійська збірна України презентувала форму на Ігри-2024 у Парижі

Опубліковано: 2024-08-28 15:20:57

Паралімпійська збірна України офіційно презентувала форму (парадну та спортивну), в якій виступить на майбутній Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Форму вирізняє незвичайний дизайн. Вперше в історії українського паралімпійського руху вона має не лише стандартні жовтий та синій (а також білий) кольори, а й додатковий зелений – так званий “захисний”. Крім того, на амуніцію нанесено контур України у її суверенних кордонах.

Голова Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич із цього приводу зробив заяву:

“Зверніть увагу на цю форму, тому що її понад два місяці відмовлялися затвердити чиновники Міжнародного паралімпійського комітету, заявляючи, що ми зробили надто політичну українську форму”.

“Категорично забороняли на формі карту суверенної незалежної України, але ми пробили наші вимоги, щоб Україна в міжнародно визнаних межах була на нашій формі. Стверджували, що наша форма має надто військовий дизайн та забороняли додатковий зелено-військовий колір, який з’явився на нашій формі” .

“Ми змогли довести нашу юридичну правоту та українське сприйняття всіх кольорів нашої форми! А ви, наші вболівальники – УКРАЇНЦІ, точно зрозумієте глибоко сучасну та національну філософію нашої форми на найвищому спортивному форумі чотириріччя!”

Паралімпіада-2024 пройде у Парижі з 28 серпня по 8 вересня. Збірну України на Іграх представлять 140 спортсменів. Українці змагатимуться у 17 із 22 паралімпійських видів спорту – це рекорд в історії нашої країни.







Flag Counter