Випуски журналу

Дорощук: Вихід у фінал Діамантової ліги? У принципі, шанси є

Опубліковано: 2024-08-27 17:33:20

Український легкоатлет Олег Дорощук прокоментував свій виступ на етапі Діамантової ліги у Сілезії.

“Був готовий. Хотілося ще вище стрибати. На Олімпіаді відчував, що нормально стрибаю. Тут на розминці також зробив пару пробних стрибків – чудово. Організм відновився за цей час, підготувався. На це і розраховували. Хороша спроба була на 2.33 метри, одну ще переніс”.

“Стрибок на 2,33 метри? Подивимося. Може, цього сезону; може, наступного. Загадувати важко. Взимку так було, що я стрибнув на чемпіонаті України 2,29 метра, потім поїхав і зробив три старти – в останньому вийшло 2,30 м. Наступний старт вже 30 [серпня] у Римі, також етап Діамантової ліги. Можливо, такі підготовка та цикл мені “зайдуть”.

“Я завжди намагався брати все з першої спроби. Витрачаєш менше сил. Стрибати з другої-третьої немає ніякого сенсу. Завжди будеш вищим протягом змагань [при рівних результатах]. Тому так і треба робити”.

“Вихід у фінал Діамантової ліги? У принципі, шанси є. Якщо не помиляюся, шестеро людей у ​​фіналі будуть. Не сказати, що дуже високі [шанси], але є”.

“[Не втомився від виступів?] Та ні, кайфово. Від [виступів] отримую задоволення. Зараз все подобається: що я починаю відчувати свій стрибок, вносити корективи на змагання. Набиратися ще досвіду — теж важливо. На таких змаганнях і з такими суперниками – це круто”.

Олег завоював бронзу у стрибках у висоту на дебютному собі етапі Діамантової ліги в Сілезії. Дорощук підкорив планку на висоті 2,29 м із другої спроби. Ямаєць Ромейн Бекфорд підкорив ту ж висоту 2,29 м-коду, але з першої спроби, що дозволило йому отримати срібну медаль. Золото у італійця Джанмарко Тамбері, результат якого 2,31м.

На етапі Діамантової ліги у польській Сілезії бронза Олега Дорощука стала вже другою медаллю для України – раніше срібло у метанні молота завоював Михайло Кохан.







Flag Counter