Випуски журналу

Українські легкоатлети отримали сім ліцензій на ОІ-2024 за світовим рейтингом

Опубліковано: 2024-07-04 15:08:12

Сім українських легкоатлетів отримали іменні ліцензії на Олімпійські ігри-2024 після останнього оновлення світового рейтингу.

30 червня було завершено відбірковий період, після чого World Athletics опублікував списки атлетів, які здобули путівки на ОІ за світовим рейтингом. Серед інших, можливість взяти участь на Іграх у Парижі отримали представники України:

  • Ольга Корсун (потрійний стрибок);
  • Олег Дорощук, Андрій Проценко, Владислав Лавський (стрибки у висоту);
  • Артур Фельфнер (метання списа);
  • Роман Кокошко (штовхання ядра);
  • Ігор Главан (спортивна ходьба).

Раніше в легкій атлетиці на Олімпіаду від України відібралися наступні спортсмени: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко, Юлія Левченко (стрибки у висоту), Анна Рижикова, Вікторія Ткачук (біг на 400 метрів з бар’єрами), Марина Бех-Романчук (потрійний стрибок), Михайло Кохан (метання молота), Олександр Погорілко (біг на 400 метрів), Людмила Оляновська, Олена Собчук, Марія Сахарук (спортивна ходьба).

Крім того, Рижикова та Погорілко візьмуть участь у змішаній естафеті 4х400 метрів, разом з Мар’яною Шостак та Данилом Даниленком. Запасними у цій дисципліні заявлені Тетяна Мельник та Віталій Бутрим. Також Україна має ліцензію у змішаній естафеті у спортивній ходьбі – склад команди поки не було оголошено.

Олімпійські ігри-2024 відбудуться у столиці Франції з 26 липня по 11 серпня 2024 року.







Flag Counter