Випуски журналу

Катерина Табашник стала віцечемпіонкою України зі стрибків у висоту в другому старті за 11 місяців

Опубліковано: 2024-07-01 11:09:26

Повернення Табашник відбулося наприкінці квітня в Іспанії, де вона з результатом 1.80 метрів стала п'ятою. Однак вже на чемпіонаті України суттєво його покращила — закінчила змагання у секторі з результатом 1.89 м, випередивши Юлію Левченко та Юлію Чумаченко, які вели між собою очну боротьбу за місце на Олімпійських іграх.

Після фіналу чемпіонату України Табашник дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт у Львові, де розповіла про своє повернення. За словами стрибунки, її результат — це ще не максимум, на який вона здатна, а в цілому вона задоволена своїм виступом.

"Зовсім трошки. Це не той максимум, який я можу показати, але розумію, що після останньої травми минув лише місяць, і нарешті можу стрибати. Сподіваюся, що ще буду у цьому сезоні стрибати".

"Був перший старт, 1.80 м. Але він був трішки невдалий, бо пішов дощ, доріжка була стара, а я була наче на ковзанках. Але нічого, це досвід. А тут хотілося стрибати, було хвилювання як ніколи, бо стрибали вдома, велика підтримка. Рада, що трішки вдалося показати результат".

Якби Табашник дісталася до планки 1.97 м, то виконала б норматив і могла б вклинитися у боротьбу за потрапляння у команду на Олімпіаду. Стрибунка визнала, що думала про таку можливість, однак розуміла реалістичність її досягнення, враховуючи тривалу відсутність.

"Горіло у душі, хотілося, звісно, стрибнути з нормативом (1.97 м). Але тверезо розуміла, що це дуже складно, бо наразі я трішки "сира", і ще не той стрибок, який потрібен. Але я працюватиму далі та сподіваюся, що буде вище.







Flag Counter