Випуски журналу

Україна отримала олімпійську ліцензію у веслуванні на каное після перерозподілу квот

Опубліковано: 2024-06-25 19:25:29

Україна отримала олімпійську ліцензію у веслуванні на каное після перерозподілу квот. Від своєї ліцензії в каное-одиночці на 1000 метрів серед чоловіків відмовилася Австралія.

“Приємна новина для всієї України. Несподіванкою назвати це не можу, оскільки були підстави сподіватись на перерозподіл квот. Ми моніторили ситуацію, і вже знали, що Австралія відмовилась від ліцензії. Тож ми однаково надіялись, що буде перерозподіл”.

Для повного розуміння що сталося, треба пояснити, що нам дали ліцензію для країни, а точніше для НОК, за виступи на минулорічному чемпіонаті світу в Дуйсбургу. Тобто, не за Європейську Олімпійську кваліфікацію 2024, хоч це нічого не змінює в світлі імені спортсмена”.

“Сьогодні іншого варіанту, як формального, так і неформального, немає, крім Павла Алтухова. Саме він посів 8-ме місце на цій дистанції в Дуйсбургу. Саме він переміг на Кубку України весною цього року. Тож, саме він і поїде на Олімпіаду”.

“Додатковим аргументом є те, що Павло також був учасником Європейської Олімпійської кваліфікації. Та й виступ на етапі Кубка світу в Познані показує, що він є найсильнішим українським каноїстом на цій дистанції на сьогодні. Залишається побажати йому гарно підготуватись до старту на Олімпіаді”.

Алтухов представляв Україну на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро та Токіо. Найкращим результатом українця стало четверте місце на змаганнях у Ріо у 2016 році.







Flag Counter