Випуски журналу

Українські спортивні гімнасти виграли сім медалей, включаючи чотири золоті, на етапі Кубка світового виклику у Словенії

Опубліковано: 2024-06-04 16:53:30

Українські спортсмени виграли сім медалей на етапі Кубка світового виклику зі спортивної гімнастики, який пройшов у Копері (Словенія). Серед них – чотири “золота”, два “срібла” і одна “бронза”.

Три із чотирьох золотих нагород приніс своїй країні Ілля Ковтун. У перший день фіналів він став переможцем у вільних вправах та у вправах на коні. У вправах на кільцях Ілля поступився лише своєму співвітчизнику – Ігорю Радівілову. Наступного дня Ковтун завоював “золото” на паралельних брусах.

Ще дві нагороди у скарбничку збірної принесли Єлизавета Губарєва (бронзова медаль на різновисоких брусах) та Анна Лащевська, яка стала срібною призеркою у вправах на колоді.

Збірна України зі спортивної гімнастики поновила рекорд сезону за кількістю медалей за один етап Кубка світового виклику. 20-річний Ковтун при цьому повторив особистий рекорд – раніше три золоті медалі йому вдалося завоювати лише у Каїрі 2021 року.

Нагадаємо, Ковтун став триразовим чемпіоном Європи на континентальній першості зі спортивної гімнастики, яка відбулася наприкінці квітня. Спочатку він завоював дві індивідуальні золоті медалі у вправах на паралельних брусах та перекладині, а потім у складі збірної України став чемпіоном Європи у командному багатоборстві. Згодом Іллю було визнано найкращим спортсменом квітня в Україні.







Flag Counter