Випуски журналу

Україна здобула дві медалі на третьому етапі Кубка світу-2024 з артистичного плавання

Опубліковано: 2024-06-03 13:56:55

Збірна України з артистичного плавання у двох дисциплінах здобула медалі на третьому етапі Кубка світу-2024 з водних видів спорту. Змагання відбувались з 31 травня по 2 червня у Маркемі, Канада.

Перший етап Кубка світу-2024 відбувся 5-7 квітня у Пекіні — Україна не була на ньому представлена. Натомість у Парижі Україна здобула першу медаль на Кубку світу з артистичного плавання у 2024 році: сестри Алексіїви стали срібними призерками у довільному дуеті.

У фіналі третього етапу Кубка світу-2024 Україна була представлена у трьох дисциплінах: у довільному та технічному дуеті, а також в акробатичній групі. За медалі в парних дисциплінах боролись Марина та Владислава Алексіїви, а також дует Дар’ї Мошинської і Анастасії Шмоніної. В групі збірна змагалась складом з восьми артистичних плавчинь: Іванна Бурба, Амелія Волинська, Олександра Горецька, Марія Здоровцова, Аліса Кулик, Єлизавета Лимар, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко.

Лише троє з команди, Горецька, Овчиннікова та Тищенко, вже змагались на турнірах дорослого рівня. Для п'яти спортсменок старт став дебютним на дорослих змаганнях.

Як українки виступили на третьому етапі Кубка світу

  • У змаганнях в акробатичній групі збірна України з синхронного плавання здобула "золото". Українки за свій виступ отримали 244.4834 бали, обійшовши суперниць з Китаю на 1.8334 бала.
  • У змаганнях дуетів у технічній програмі сестри Алексіїви зупинились за крок від медалі, посівши четверте місце з результатом 245.1533 бала. Мошинська та Шмоніна стали шостими — 239.0484 бала.
  • Натомість за довільну програму Алексїїви отримали від суддів 242.1772 бала та посіли третє місце. Українки поступились лише японкам (253.7730) та канадкам (246.5501), які здобули "золото" та "срібло" відповідно.
  • З доробком у дві нагороди Україна в медальному заліку посіла шосте місце, розділивши його з Японією.

Сестри Владислава і Марина Алексіїви поділились емоціями після змагань. Українки присвятили здобуту "бронзу" своєму рідному місту.

"Ми щасливі, що вже другий етап поспіль, виборюємо медалі Кубка світу та піднімаємо наш синьо-жовтий прапор на престижному старті. Свою бронзову нагороду хочемо присвятити рідному Харкову, який щоденно зазнає бомбардування російськими військами і просто стирається з лиця землі. Ця медаль, нехай стане невеличкою розрадою і надихне, як і нас, ніколи не здаватися!", – цитують синхроністок на офіційний сторінці українського синхронного плавання.

За підсумками виступу в Канаді, Владислава і Марина Алексіїви проходять до Суперфіналу Кубка світу з синхронного плавання, який з 5 по 7 липня пройде у Будапешті. За сумою двох етапів (в Парижі та Маркемі) українки посіли 5-те місце серед найкращих дуетів, набравши 985.8775 бали і пройшли до Суперфіналу.

Що відомо

  • Збірна України з синхронного плавання вперше за рік посіла на першу сходинку п'єдесталу в акробатичній групі. Востаннє "золото" синхроністки здобували 4 червня 2023 року на Суперфіналі Кубка світу в Ов'єдо.
  • Сестри Алексіїви здобули для України єдину ліцензію на Олімпіаду-2024 в артистичному плаванні ха підсумками другого етапу ЧС-2024 з водних видів спорту. Ці перепустки є неіменними — Алексіївим не гарантована участь в олімпійському турнірі.
  • Змагання дуетів на Олімпіаді заплановані на 9-10 серпня — вони закриватимуть програму артистичного плавання в Парижі.







Flag Counter