Випуски журналу

Тедді Атлас: У будь-якому іншому бою рефері зафіксував би у Ф’юрі нокаут

Опубліковано: 2024-05-22 17:01:07

Відомий тренер Тедді Атлас прокоментував рішення рефері Марка Нельсона не доводити до негайного нокауту ситуацію під час бою абсолютного чемпіона світу Олександра Усика з екс-володарем титулу WBC Тайсоном Ф’юрі.

“Коли Усик наближався до останнього ривка, Ф’юрі вже загубився. Якби Олександр влучив останнім ударом, Тайсон не зміг би себе захистити. Він ледве стояв на ногах. Його збиралися вдарити на повну силу, і він би впав. Його врятували дві речі. Рефері втрутився, і Усик його пошкодував”.

“Усик – особлива людина. Він сповільнив крок. Він міг завдати цього удару. Дев’ятеро людей із десяти завдали б цього удару до того, як втрутився рефері. Усик міг ударити, але побачив, як наближається рефері, і вирішив не робити цього. Він сповільнився і не добив Ф’юрі після чого втрутився суддя”.

“Рефері міг зупинити бій. Якби це був будь-який інший боєць, він би зафіксував нокаут. Рефері б так зробив у будь-якому іншому бою, але тут він вчинив правильно”.

Нагадаємо, у дев’ятому раунді бою за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті Усик відправив у нокдаун Ф’юрі. Рефері Марк Нельсон перервав атаку українця, не дозволивши нокаутувати “Циганського короля” і дотягнув паузу до закінчення раунду.

У ніч на 19 травня Усик завдав Ф’юрі першої поразки в професійній кар’єрі в бою, який пройшов на Kingdom Arena в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). Перемогу було присуджено українцю роздільним рішенням суддів: 115-112, 113-114 та 114-113.

Усик став першим в епоху чотирьох поясів абсолютним чемпіоном світу у хевівейті. У надважкій вазі востаннє статусом абсолюту володів Леннокс Льюїс у 1999 році, але тоді для цього звання було достатньо трьох титулів.







Flag Counter