Випуски журналу

НОК України підтримав можливий бойкот Олімпіади-2024 у разі допуску на Ігри росіян та білорусів

Опубліковано: 2023-02-03 19:02:07

На позачерговій Генеральній асамблеї Національного олімпійського комітету України члени НОК проголосували за можливий бойкот Олімпіади-2024, яка пройде в Парижі, у разі допуску на Ігри спортсменів з росії та білорусі. При цьому НОК проведе консультації з національними спортивними федераціями щодо такого кроку.

За можливий бойкот Олімпійських Ігор 2024-го року проголосували 109 із 112 членів Національного олімпійського комітету. Крім того, було представлено план заходів щодо недопущення повернення спортсменів з Росії та РБ до міжнародних змагань.

  • НОК України має підготувати та направити письмові звернення до суб’єктів олімпійського руху: національних олімпійських комітетів країн світу, міжнародних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту та інших суб’єктів олімпійського руху та отримати зворотний зв’язок.
  • НОК України має провести аналіз отриманої інформації за результатами консультацій, а за підсумками виконаної роботи узагальнити та сформувати спільну позицію та винести її на обговорення позачергової Генеральної асамблеї.

Нагадаємо, МОК готовий розглянути можливість допуску атлетів з росії та білорусі до міжнародних змагань. При цьому всі бажаючі будуть зобов’язані виступати у нейтральному статусі. Також спортсмени не повинні підтримувати війну росії проти України і пройти обов’язкову перевірку на допінг.

Олімпійський саміт під головуванням президента МОК Томаса Баха одноголосно погодився прийняти ініціативу, запропоновану Олімпійською радою Азії (ОСА), що дозволяє спортсменам з росії та білорусі взяти участь у його змаганнях.
Раніше МОК дав зрозуміти, що не планує розглядати всі заяви з приводу повернення атлетів рф і рб до ОІ-2024. У МОК вважають, що повна заборона на виступ російських та білоруських спортсменів є дискримінацією та суперечить Олімпійській хартії. Організатори Олімпіади-2024 у Парижі заявили, що дотримуватимуться рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити росіян та білорусів до змагань під нейтральним прапором.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/nok-ukrayini-pidtrimav-mozhlivij-bojkot-olimpiadi-2024/







Flag Counter