Випуски журналу

Гутцайт: 320 спортивних об’єктів постраждали від російської агресії, 87 з них – знищено

Опубліковано: 2023-01-12 14:23:13

Президент Національного олімпійського комітету та міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт опублікував нові дані про збитки, які завдала російська федерація українській спортивній інфраструктурі.

“320 спортивних об’єктів вже постраждали через військову агресію Росії на території України. 87 з них – зруйновані повністю або знищені частково. Розмір втрат перевищує 250 мільйонів доларів”, – написав міністр.

“Новий біль – це зруйнована інфраструктура Херсона. За попередньою інформацією, у містах та селах області зруйновано та пошкоджено 24 об’єкти спортивної інфраструктури, 21 з яких – за останні кілька тижнів”.

“На жаль, “різдвяне перемир’я” російською – це нові руйнування спортивної інфраструктури. Кадри пожежі з льодової арени “Альтаїр” у Дружківці Донецької області внаслідок прямого влучення ракети окупантів бачив, мабуть, весь світ. Перші руйнування арена зазнала ще 16 травня минулого року. Кілька місяців вона служила як гуманітарний штаб для цивільного населення, і час від часу зазнавала нових ушкоджень. Після останнього її навряд чи вдасться відновити”.

“Загалом найбільше спортивних об’єктів зруйновано у Луганській – 89, Донецькій – 61, Харківській – 46, Миколаївській – 27, Херсонській – 24, Київській – 21, Дніпропетровській – 15, Чернігівській – 12, Сумській – 11, областях”.

“Ворог знищує наші спортивні комплекси, стадіони та палаци, але не знищить український спорт і нашу силу духу! Після Перемоги ми всі відновимо та відбудуємо! Проте весь світ має знати про те, що відбувається в Україні!”

Раніше президент НОК розповів, що майже 3 тисячі українських спортсменів та тренерів захищають нашу державу зі зброєю в руках у лавах ЗСУ та ТРО. На війні вже загинуло понад 190 спортсменів.

Рано вранці 24 лютого росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна проти росії триває вже 323-й день.

Джерело: https://sportarena.com/uk/otherside/guttsajt-320-sportivnih-ob-yektiv-postrazhdali-vid/







Flag Counter