Випуски журналу

Зеленський – про перемогу на шаховій Олімпіаді: Незважаючи на погрози знищити нас у два ходи, всі вороги України потрапляють до цугцвангу

Опубліковано: 2022-08-10 18:24:32

Президент України Володимир Зеленський прокоментував перемогу жіночої збірної України на шаховій Олімпіаді-2022 в індійському Ченнаі.

«Жіноча збірна України вдруге в історії здобула «золото» на шаховій Олімпіаді. Марія та Анна Музичук, Анна Ушеніна, Юлія Осьмак та Наталія Букса – уся країна пишається вашим результатом».

«Синьо-жовтий буде в кожному куточку нашої країни. Без жодних гамбітів – не жертвуючи нічим в обмін на щось – ми повернемо кожну клітинку своєї землі. Бо попри будь-які дебюти, блокади та пафосні погрози знищити нас у два ходи, всі вороги України рано чи пізно потрапляють у цугцванг – безпорадне становище, коли будь-який їхній хід призводить до програшу партії. Пішаки закінчаться. Офіцери будуть биті. Важких фігур не залишиться. І голий король почує: Шах, Мат, Слава Україні!»

Жіноча збірна України стала переможцем шахової Олімпіади-2022, обігравши у заключному 11-му турі команду Польщі – 3:1. У загальному заліку Україна набрала 18 очок та випередила Грузію за додатковими показниками.

Це друге золото жіночої збірної України на шаховій Олімпіаді в історії.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/chess/zelenskij-pro-peremogu-na-shahovij-olimpiadi/







Flag Counter